August Förster. Meer dan 160 jaar ambachtelijke ervaring  in het maken van vleugels en buffetpiano's.

Made in Germany
August Förster wordt beschouwd als een van de beste pianobouwers wereldwijd en staat bekend voor een warme en zangerige toon.
Sinds 1859 bouwt August Förster in het Duitse Löbau 100% handgemaakte piano’s.
Als een van de weinige topmerken is Förster erin geslaagd om te blijven produceren in Duitsland, zonder iets van het productieproces uit te besteden aan (Aziatische) corporaties. Dit hebben ze te danken aan een doordachte visie van duurzaamheid, kwaliteit, en een ervaren team (35-40 man) van ’s werelds beste bouwers en ingenieurs.

Forster produceert 120 vleugels en 150 buffetpiano’s per jaar. Vanuit hun vasthoudendheid aan de beste kwaliteit gaan zij hier niet boven. Tegenwoordig produceert Förster vaak op bestelling, gezien hun steeds toenemende populariteit als een van de weinige resterende Europese bouwers.

Sinds de 19e eeuw al is August Förster een van de favoriete merken van toppianisten én pianoliefhebbers. In Duitsland behoren ze tot de standaard naast bouwers als C. Bechstein, Schimmel, Grotrian Steinweg, Steinway & Sons, etc. Wij zijn vereerd om als exclusieve verdeler August Förster ook in België te mogen vertegenwoordigen en hen ook hier de naambekendheid te geven die ze in Duitsland al generaties lang kennen.

Geschiedenis
De geschiedenis van August Förster kende enkele eigenaardigheden.
In 1900 richtte Cesar Förster (zoon van oprichter August) een tweede pianofabriek op, net over de grens in het toenmalige koninkrijk Oostenrijk-Hongarije, waar vandaag het Tjechische Jirikov gelegen is. Na de machtsovername door de Sovjetunie werd de fabriek en de merknaam August Förster door de staat toegeëigend en werden onder dezelfde naam, maar door andere bouwers piano’s gebouwd. Die piano’s waren van degelijke kwaliteit maar kunnen niet met de Försters uit Löbau vergeleken worden.

Tijdens en na WOII werd de productie van piano’s tijdelijk stilgelegd om respectievelijk munitiekisten en huishoudelijk meubilair te vervaardigen. Tijdens het DDR kon August Förster blijven produceren aan hoge kwaliteit maar onder moeilijkere omstandigheden. Als prestigemerk voor export naar West-Europa werd Förster (samen met pianobouwer Blüthner) als eerste bediend van materialen van de hoogste kwaliteit.

Buffetpiano's

Modell 116 D

Modell 116 E

Modell 116 C

Modell 125 G

Modell 125 F

August Förster buffetpiano

Modell Konzert 134 K